Odgojitelji

Rektor:

Vlč. ŽELJKO MARIĆ rođen je 28. listopada 1975. od roditelja Ante i Ruže r. Mendeš u mjestu Donjoj Vasti, župa Uzdol. Osnovnu školu pohađao je u Uzdolu. Prvi i četvrti razred srednje škole u klasičnoj gimnaziji u Zadru, a zbog ratnih neprilika drugu i treću u Pazinu. Teološke studije, prve tri godine, započeo je u Bolu na Braču, a ostatak završio u Sarajevu gdje je i zaređen za svećenika 29. lipnja 2000. godine. Postiplomski studij pohađao je na Papinskom Liturgijskom Institutu u Rimu. Obavljao je službu župnog vikara u Žepču, tajnika Nadbiskupa vrhbosanskog, župnika župe Bijelo Brdo te profesora na KBF - Sarajevo. Od 2013. godine obavlja službu rektora u Sjemeništu.

 

Vicerektor:

Vlč. BORIS SALAPIĆ rođen je 12. veljače 1979. u Sarajevu od roditelja pok. Antona i Veronike r. Malinjak, župa Presvetog Trojstva – Novo Sarajevo. Osnovnu školu, srednju i teologiju pohađao je u Sarajevu, gdje je i zaređen za svećenika 29. lipnja 2004. Obavljao je službe upravitelja župe sv. Dominika u Goraždu, vicekancelara u Nadbiskupskom ordinarijatu vrhbosanskom, župnog vikara župe sv. Ante Padovanskog u Žepču i župnika župe Žalosne Gospe u Čardaku. Od 2012. godine obavlja službu prefekta sjemeništaraca. 2015. godine imenonvan za vicerektora u Nadbiskupskom sjemeništu "Petar Barbarić" u Tranviku.

 

Duhovnik:

Don PAVO ŠEKERIJA rođen je 27. svibnja 1960. godine župi Bistrica kraj Uskoplja. Pučku školu pohađao je u Gornjem Vakufu, a srednju u Bugojnu. Teologiju je završio na Vrhbosanskoj katoličkoj teologiji u Sarajevu, gdje je na Petrovo 1990. godine zaređen za svećenika. Nakon obnove rada Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije postaje njegovim prvim ravnateljem. Bilo je to u teška vremena Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini. Nakon drugih službi i župničke službe u župi i svetištu sv. Leopolda Bogadna Mandića u Maglaju, 2006. godine postaje katedralnim župnikom u Sarajevu. Od 2014. godine je duhovnik u Sjmeništu u Travniku.

 

Prefekt:

Vlč. Đuro Arlović, rođen 07.3.1984. od roditelja Ivića i Anke r. Topić u Brčkom. Osnovnu školu završio je u Oštroj Luci-Boku (drugi razred zbog ratnih događanja pohađao u Njemačkoj). Zatim odlazi u Nadbiskupsko sjemenište „Petar Barbarić“ u Travniku gdje je završio gimnaziju. 2009. Godine diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, za svećenika je zaređen 29. lipnja 2010. godine. Od 2.7.2010. do 23.3.2012. obavljao službu župnog vikara u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru, od 30.3.2012. – 9.8.2012. obavljao službu župnika u Borovici. Zatim putuje u Rim  na Papinsko sveučilište Gregorijana gdje je 2015. godine magistrirao, nakon čega je imenovan na službu prefekta u Nadbiskupskom sjemeništu „Petar Barbarić“ u Travniku.

 

Ekonom i prefekt:

Vlč. Damjan Soldo rođen je 27.03.1986. od roditelja Josipa i Željke r. Batinić u mjestu Uskoplju, župa Skopaljska Gračanica. Nakon završene osnovne škole dolazi u Nadbiskupijsko sjemenište "Petar Barbarić" u Travniku gdje pohađa gimnaziju gdje je 2005. godine i maturirao. Diplomirao je na  Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu gdje je zaređen za svećenika 2013. godine. Od 2013. do 2015. obavlja službu župnog vikara u župi Živinice, nakon čega biva imenovan na dužnost ekonoma i odgojitelja u Nadbiskupskom sjemeništu „Petar Barbarić“  u Travniku.